Ventilatie

Lucht in een woning krijgt te kampen met verschillende vervuilingsbronnen. Vele daarvan zijn afkomstig van de mens zelf: ons metabolisme verbruikt zuurstof (O2) en ademt koolstofdioxide (CO2) uit, verse zuurstof moet worden aangevoerd en koolstofdioxide moet worden afgevoerd.

De gevolgen van diverse vervuilers voor de gezondheid zijn veelvuldig; irritaties van ogen, neus en keel, hoofdpijn, vermoeidheid, misselijkheid en allergieën tot de dodelijke CO-vergiftiging.

O.a. nu, bij de pandemie Corona,  is het een enorme plus om een goede ventilatie in uw woning te hebben en/ of te installeren.

Want : Ventilatie is noodzakelijk voor een gezond binnenklimaat in ruimten waar mens of dier verblijven, en gebeurt door koolzuurgas, vocht en verontreiniging af te voeren en verse lucht aan te voeren. De luchtverontreiniging kan van verschillende aard zijn
(bv. sigarettenrook, bacteriën, virussen en schimmelsporen, chemische stoffen, stof, geurstoffen).

De noodzakelijke hoeveelheid te verversen lucht (het debiet) hangt af van de productie van vocht, koolstofdioxide (CO2) en verontreiniging en de aard van de verontreiniging, en van het aantal mensen of dieren die in die ruimten verblijven.

In België is sinds het EPB-decreet de ventilatie aan strenge normen onderworpen en in Nederland stelt het Bouwbesluit de normen per gebruiksfunctie.

U kunt terecht bij Ventilationcompany voor allerlei ventilatiesystemen van onder meer Comair, Vasco, Zehnder, Paul, Endura Delta, e.a. en dit voor zowel nieuwbouw als renovatie.

Wij garanderen steeds ventilatie van de hoogste kwaliteit en bieden bovendien deskundig advies, zodat u zeker kunt zijn van een goed werkende installatie die past bij uw behoeftes en op uw maat.

Ons bedrijf is gevestigd te Bilzen, maar wij zijn actief in de provincies Limburg, Antwerpen en Brabant. Wij beschikken over méér dan 10 jaar ervaring op gebied van ventilatie.

Neem gerust een kijkje bij onze realisaties en andere producten om te zien wat wij voor u kunnen doen, zelfplaatsing voor de “doe het zelver” en plaatsing is mogelijk.

Als u daarna nog vragen heeft, kunt u altijd contact met ons opnemen.